Relevant Jobs

Virtusa Placement UST Global Placement Sapient Placement L & T Infotech Placement Sutherland Placement Snapdeal Placement CMC Limited Placement CGI Placement ADP Adobe

Snapdeal Placement


Snapdeal Placement Papers – Interview Questions:

1. What will be output of the following program?
int main()
{
float a=0.7;
if(a<0.7)
{
printf(“C”);
}
else
{
printf(“C++”);
return 0;
}
}

A.c                           B.c++                       C.compiler error              D.Run time error

Answer: A

Explanation:
0.7 is considered as double. where as a is considered to be float type. So a

2. Which of the statements is correct about the program?
#include
int main()
{
float a=3.14;
char *j;
j = (char*)&a;
printf(“%d\n”, *j);
return 0;
}

A.It prints ASCII value of the binary number present in the first byte of a float variable a.
B.It prints character equivalent of the binary number present in the first byte of a float variable a.
C.It will print 3
D.It will print a garbage value

Answer: A

3. In the following program how long will the for loop get executed?
#include<>stdio.h>
int main()
{
int i;
for(;scanf(“%s”, &i);
printf(“%d\n”, i));
return 0;
}

A.The for loop would not get executed at all                      B.The for loop would get executed only once C.The for loop would get executed 5 times                  D.The for loop would get executed infinite times

Answer: D

Explanation:
During the for loop execution scanf() ask input and then printf() prints that given input. This process will be continued repeatedly because, scanf() returns the number of input given, the condition is always true(user gives a input means it reurns ‘1’). Hence this for loop would get executed infinite times.

4. What will be output of the following program?
int main()
{
int a=0,b=10;
if(a=0)
{
printf(“true”);
}
else
{
printf(“false”);
}
return 0;
}

A.true                           B.false                          C.cannot be determined                D.compiler error

Answer: B

5. Output of following code?
void main()
{
int a=5,b=10,c=1;
if(a&&b>c)
{
printf(“Freshers World”);
}
else
{
break;
}
}

A.Freshers World                       B.It will print nothing                 C.Run time error           D.Compilation error

Answer: D

Explanation:
Keyword break is not syntactical part of if-else statement

6. Point out the error in the following program.
#include
int main()
{
display();
return 0;
}
void display()
{
printf(“Fresherswordl.com”);
}

A.No error                  B.display() doesn’t get invoked              C.display() is called before it is defined                 D.None of these

Answer: C

7. What will be output when you will execute following c code?
#include
void main()
{
if(sizeof(void))
printf(“M. Muralilidaran”);
else
printf(“Harbhajan Singh”);
}

A.M. Muralilidaran                      B.Harbhajan Singh                  C.Warning: Condition is always false D.Compilation error

Answer: D

Explanation:
It illegal to find size of void data type using sizeof operator.

8. What does the following code do?

void afunction(int *x)
{
x=new int;
*x=12;
}
int main()
{
int v=10;
afunction(&v);
cout<
}

A.Outputs 12                   B.Outputs 10                    C.Outputs the address of v      D.none of these

Answer: B

9. What will be output when you will execute following c code?
void main()
{
int a=10;
if(printf(“%d”,a>=10)-10)
for(;;)
break;
else;
}

A.It will print nothing                 B.0                C.1                     D.Compilation error: Misplaced else

Answer: C

10. Which of the following sorts is quickest when sorting the following set: 1 2 3 5 4

A.Quick Sort                    B.Bubble Sort                 C.Merge Sort                D.none of these

Answer: B

11. What will be output when you will execute following c code?
void main()
{
int a=-5;
unsigned int b=-5u;
if(a==b)
printf(“Avatar”);
else
printf(“Alien”);
}

A.Avatar                  B.Alien                    C.Run time error                   D.Error: Illegal assignment

Answer: A

12. Which of the following statements are correct about the program?
#include
int main()
{
unsigned int num;
int c=0;
scanf(“%u”, &num);
for(;num;num>>=1)
{
if(num & 1)
c++;
}
printf(“%d”, c);
return 0;
}

A.It counts the number of bits that are ON (1) in the number num.                B.It counts the number of bits that are OFF (0) in the number num                     C.It sets all bits in the number num to 1                       D.Error

Answer: A

13. What will be output of the following c program?
int main()
{
int max-val=100;
int min-val=10;
int avg-val;
avg-val = max-val + min-val / 2;
printf(“%d”,avg-val);
return 0;
}

A.55                         B.105                         C.60                             D.Compilation error

Answer: D

14. What will be the output of the program ?

#include
struct course { int courseno; char coursename[25]; };

int main()

{ struct course c[] = { {102, “Java”},

{103, “PHP”}, {104, “DotNet”} };

printf(“%d”, c[1].courseno);

printf(“%s\n”, (*(c+2)).coursename); return 0; }

A.103 Dotnet                        B.102 Java                         C.103 PHP                  D.104 DotNet

Answer: A

15. What will be output of the following c program?
#include
static num=5;
int num;
extern int num;
int main()
{
printf(“%d”,num);
return 0;
}

A.0                          B.5                           C.10                          D.Compilation error

Answer: B

Explanation:
Two or more global variables can have same name but we can initialize only one of them.

16. Which of the following statements correct about the below program?
#include
int main()
{
union a
{
int i;
char ch[2];
};
union a u1 = {512};
union a u2 = {0, 2};
return 0;
}
1: u2 CANNOT be initialized as shown.
2: u1 can be initialized as shown.
3: To initialize char ch[] of u2 ‘.’ operator should be used.
4: The code causes an error ‘Declaration syntax error’

A.1, 2

B.2, 3

C.1, 2, 3

D.1, 3, 4

Answer: C

17. What will be output of the following c program?
int main()
{
int xyz=20;
int xyz;
printf(“%d”,xyz);
return 0;
}

A.20                                 B.0                              C.Garbage                             D.Compilation error

Answer: D

Explanation:
Two local variables cannot have same name in same scope.

18. What will be the output of the program assuming that the array begins at the location 1002 and size of an integer is 4 bytes?
#include
int main()
{
int a[3][4] = { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 };
printf(“%u, %u, %u\n”, a[0]+1, *(a[0]+1), *(*(a+0)+1));
return 0;
}

A.448, 4, 4                       B.520, 2, 2                           C.1006, 2, 2               D.Error

Answer: C

19. int main()
{
struct a
{
int a;
};
struct a b={10};
printf(“%d”,b.a);
return 0;
}

A.0                          B.10                          C.Garbage value              D.Compilation error

Answer: B

Explanation:
Two variables can have same name in different scope.

20. What will be the output of the program ?
#include
int main()
{
char str[20] = “Hello”;
char *const p=str;
*p=’M’;
printf(“%s\n”, str);
return 0;
}

A.Mello                       B.Hello                       C.HMello                     D.MHello

Answer: A

21. What will be output when you will execute following c code?
#include
void main()
{
int a=2;
if(a–,–a,a)
printf(“The Dalai Lama”);
else
printf(“Jim Rogers”);
}

A.The Dalai Lama                    B.Jim Rogers                      C.Run time error           D.Compilation error: Multiple parameters in if statement

Answer: B

22. Which of the following data structures is on average the fastest for retrieving data:

A.Binary Tree                       B.Hash Table                    C.Stack                     D.none of these

Answer: B

23. #include
void main()
{
switch(*(1+”AB” “CD”+1))
{
case ‘A’:printf(“Pulp Fiction”);
break;
case ‘B’:printf(“12 Angry Man”);
break;
case ‘C’:printf(“Casabance”);
break;
case ‘D’:printf(“Blood Diamond”);
}
}

A.Pulp Fiction                            B.12 Angry Man                   C.Casabance                D.Blood Diamond

Answer: C

24. #include
enum power{ Dalai, Vladimir=3, Barack, Hillary };
void main()
{
float leader[Dalai+Hillary]={1.f,2.f,3.f,4.f,5.f};
enum power p=Barack;
printf(“%0.f”,leader[p>>1+1]);
}

A.1                             B.2                                C.3                            D.Compilation error

Answer: B

25. What will be output of following snippet?
#define TRUE 1
void main()
{
switch(TRUE)
{
printf(“Freshers shine”);
}
}

A.Freshers shine                       B.It will print nothing                  C.Runtime error               D.Compilation error

Answer: B

Explanation:
In c it is possible a switch case statement without any case but it is meaning less.

26. #include void main()
{
int arr[][3]={{1,2},{3,4,5},{5}};
printf(“%d %d %d”,sizeof(arr),arr[0][2],arr[1][2]);
}

A.12 3 5                     B.18 0 5                      C.12 0 5                    D.18 3 5

Answer: B

27. What will be output of following snippet?
#include
void main()
{
int a=3,b=2;
a=a==b==0;
switch(1)
{
a=a+10;
}
sizeof(a++);
printf(“%d”,a);
}

A.1                              B.10                             C.11                            D.12

Answer: A

Explanation:
Consider on the expression: a=a==b==0; a=(a==b)==0; //Since associate is right to left a =(3==2)==0 a=0==0 a=1

28. What will be output of following snippet?
#include
void main()
{
char arr[11]=”The African Queen”;
printf(“%s”,arr);
}

A.The African Queen                       B.The                       C.The African                D.Compilation error

Answer: D

29. What will be output of following snippet?
#define MAN(x,y) (x)>(y)?(x):(y)
void main()
{
int i=10,j=9,k=0;
k=MAN(i++,++j);
printf(“%d %d %d”,i,j,k);
getch();
}

A.10,9,0                            B.10,10,10                        C.10,11,11                          D.11 11 11

Answer: D

30. What will be the output of the program?
#include
typedef struct error {int warning, err, exception;} ERROR;
int main()
{
ERROR e;
e.err=1;
printf(“%d\n”, e.err);
return 0;
}

A.0                        B.1                               C.2                         D.error

Answer: B


Jobs by Skills

Jobs by Location

Walkins by Location

To Get Latest Job Notification Like Us On Facebook

wp
wp

Get Free Job Alerts

Job updates in your WhatsApp

wp